Публикувано на: 17.01.2007г.

extended_logo.gif

По банков път на сметката на Зачатие

Сдружение Зачатие
Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша
IBAN - BG10FINV915010BGN0JDTK
BIC - FINVBGSF
основание "Дарение"Дарение чрез PayPal:

 

 
Защо да направя дарение на Сдружение "Зачатие"?

Сдружение „Зачатие” е неправителствена организация, работеща изцяло на доброволен принцип. Ние се финансираме само и единствено от членски внос, дарения и приходи от специализирани реклами на нашия сайт. Сдружението не изразходва нито лев за заплати, офиси, телефони и консумативи.

Затова, когато дарите на „Зачатие”, вашите пари отиват директно за:

•    Подпомагане на лечението на нуждаещи се двойки със стерилитет, които не могат да се възползват от държавно финансиране.
От 2008-ма година, „Зачатие” организира по две дарителски кампании годишно за финансиране на нуждаещи се двойки със стерилитет, в рамките на ежегодните събития „Ден на Репродуктивното здраве” през юни и „Коледно желание” през декември. Подпомагат се само семейства, които не отговарят на критериите за финансиране чрез държавния фонд за асистирана репродукция – такива са, например, семействата с намален или изчерпан яйчников резерв и тези, които правят процедури с донорски яйцеклетки. Досега парична помощ под формата на ваучери за лечение са получили десетки семейства, а допълнително са осигурени безплатни ин-витро процедури под формата на дарения от голям брой български клиники по стерилитет. Печелившите кандидати за финансиране се избират чрез публичен жребий.

•    Информационна и консултативна дейност сред хората с репродуктивни проблеми.
От 2006 г., всяка година „Зачатие” организира Ден на репродуктивното здраве в различни градове на България. Това уникално събитие е среща между пациенти, лекари и общественици. Лекарите представят на достъпен за пациентите език най-новите постижения и технологии в репродуктивната медицина, както и провеждат през целия ден безплатни консултации за всички желаещи. Досега ежегодните срещи на „Зачатие” са били в големи областни и общински градове Плевен, София, Стара Загора, Бургас, Пловдив, Варна, Хасково, Русе и Банско. Посетителите на тези ежегодни събития са вече хиляди. По този начин, сдружението осигурява възможност за хората от всички краища на България да се информират за своя проблем и възможностите за неговото лечение, както и да се консултират безплатно с най-добрите български специалисти.

•    Информационно-ограмотителна кампания сред българската младеж за основите на репродуктивното здраве
Това е най-новата инициатива на сдружение „Зачатие”, като част от нашата глобална цел за профилактика и превенция на репродуктивните проблеми. Здравното ограмотяване на младежите е в основата на предпазването от бъдещи репродуктивни проблеми. Кампанията предвижда да достигне до младите хора чрез Интернет, печатни материали и здравни беседи в училищата.

Досега стотици български фирми и граждани са дарили средства и труд за каузата на сдружение „Зачатие”. Редовни наши дарители са водещите български клиники по стерилитет и репродуктивна медицина. Всяко дарение се оформя с договор, като Интернет сайтът на сдружението предоставя пълна проследимост на даренията. Сдружение „Зачатие” високо цени всеки дарителски акт, без значение на неговия размер, защото осъзнаваме, че даряването на средства за преодоляване на стерилитета в България е не само проява на съпричастност и хуманност, но също така и на национален патриотизъм.
Как да дарите на „Зачатие”:

Сдружение Зачатие

Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC – FINVBGSF
основание
"Дарение"


Сдружението е юридическо лице с нестопанска цел, регистрирано в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност и за даренията към нас може да се ползва данъчно облекчение по реда и при условията на чл. 22 от ЗДДФЛ и чл. 31 от ЗКПО.

За получаване на изискуемите по закон документи за ползване на данъчно облекчение за дарения, моля, пишете ни на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..